Malli më ka marë-Aferdita Selishtaj


Gjithë ditën e shkova,

Me lotë në sy,

Mora telefonë,

S’mu përgjigjë njeri.

Mëndja nuk lëviste,

Në një vënd mbeti,

Diçka e mundonte,

Diçka ajo po priste.

I rashë prapë telefonit,

Se di pse nuk binte,

SI punonte zilja,

A s’kish kush ta ngrinte.

Ku je moj nënë xhani,

Të ngrëshë telefonin,

Të dëgjoja zërin,

Dhe të nxjerja mallin.

Malli më ka marë,

Zërin të dëgjojë,

Malli më djekë shpirtin,

Zemrën përvëlon.

Ah moj nënë xhani,

Me ty doja të flisja,

Dhe kur të kemë hallë,

Me ty doja ta zgjidhja.