Malli po bie-Valbona Kolaveri


Koha kish zënë

Të ndukej mërzish

Se

Mallet po bien

Shtëllunga mungese,

Përqafimesh në harresë

Kot më thua

Që nesër është ndryshe

Kur të tashmen djerr

Asgjë nuk ka ndryshuar

Nga atëherë

Piklima dënesash

Po fshihen të mos duken

Po shtyhen

E nuk shihen sysh

Të shkëlqejnë

Nën pyetjen

A po vjen?

Shoh vështrime

Që rrëshqasin

Nēn ura inati

Të fjetura

Ftohtë

Pa mbulojë zemre

Dhe s’ma bëjnë me dorë

As kryt se kthejnë pas

Qoftë edhe për pak

E pak nga pak

Motet zbrazen kupash

Pa i pirë dashnish

Kujtimet ngadalë

Po derdhen

Përrenjsh idhnie

Pa mëshirë

E atëherë

Do të jetë vonë

Se jemi duke ndukur

Njëri tjetrin

Pa kuptuar në shpirt.