Malli që më zgjon për Labërinë-Gina Kapaj Xhaferaj


Malli që më zgjon për Labërinë

Një këngë vjen lart nga malet

ku një iso po merr detet.

Më bën mike me sorkadhet

jep dritë e gaz me vete.

Lart, o lart, në Labëri

s’kish asfalt e salltanete.

Ligjëronte gur e brinjë

Ai vend paskish lezete.

Mal më mal zogjtë këndojnë.

Nëpër strehë bëjnë fole

dimër verë ligjërojnë.

Prag më prag e derë më derë

Kishte hije vallja, sofra

dhe një djep ku foshnja flinte.

Mish i pjekur shtrirë te oda.

kishte shije, nëpër hije

Me dolli pinim rakinë

dhe për krushq e për miqësi

Kush s’ka parë Labërinë

është si trungu pa blerim

Ejani iso të mbani

nëpër sheshe, në burime!

Labëria gur stërralli

djep i rrallë trimërie

Gina Kapaj Xhaferaj