Malli që ngeli rrugëve të botës!Laureta Malaj


Male ,fusha kur të shkoni ,

në vendin tim që s’jam unë sot .

U thoni që do të kthehem ,

në vendin tim që është më ngrohtë.

Te burimet kur t’kaloni

që nga malet zbret kulluar .

Shkoni që të regjni buzën

sepse është ujë i bekuar .

Dhe rrugicat lule plot

shkoni afër mos nguroni

Freskin që ato ju sjellin

dot nga shpirti nuk i çoni .

Dhe tek pragu i shtëpisë

kur të shihni nënën time .

Shkoni afër i qëndroni

dhe t’i jepni përqafime .

I thoni merak mos të ketë

se jemi mirë me shëndet .

Edhe kur t’na bëhet mbarë

do të vijmë ne sa më parë !