Malli-Vilson Mersinllari


——-

Malli për ne,është një ndjenjë

që brenda vetes,mban dashurinë

ku nuk mund ta shuajë,asgjë në botë

as erë e fuqishme,stuhi a suferinë.

Malli tek njerëzit,është një ndjenjë

që brënda vetes,dashurine ai -ruan-

nuk mund asnjë dallgë e fuqishme deti

që këtë mall,brënda shpirtit shuan.

Malli kurrë nuk zhduket,as nuk humbet

por në këtë kohë është rritur më shumë

dhe jeta tinzare këtë dot nuk e vret

por rrjedh,rrëmbyeshëm porsi një lumë