Mallkim shkencor-Nga Shaban Murati


Mallkim shkencor

Ç’është ky popull, që edhe në demokraci, kur janë pakufizim liritë e kërkimit dhe të nxjerrjes së të vërtetës historike në mënyrë objektive, vazhdon të pjellë historianë fanatikë të kohës së Ahmet Zogut dhe të kohës së Enver Hoxhës?.

Njera palë rreket të rrejë brezat e rij me parajsën e rreme të Zogut dhe pala tjetër rreket të rrejë brezat e rij me parajsën e rreme të Enverit.

Që kjo nuk është shkencë, është e qartë, por mos vallë ky fenomen është një mallkim shkencor?