Mamushë-Jashar H Selmanaj


1.

Serbia të ndryshojë

Kulturen, kombin dhe traditën

Shqipen e shkatrrojë

Kjo foto e tregon të vertetën.

2.

Më plisa të bardh

Djemt vrehen, se janë Shqiptarë

Ftyrat sikur dardh

Jelek e Tirqi më rroba kombëtarë

3.

Koha e ftohët akull

Bisha e egër keq na shfrytëzoj

Shqipen nji shekull

Ah, serbia më hoxhë i turqizoj.

4.

Se mohonë askushë

Tokës time i shprehë ngushëllim

Shqipen në Mamushë

E shendërrojë në turq më qellim.

5.

Mësuesi turqisht

I mësojë femijët e shqiptarëvë

Në xhami arabisht

Më e zhduk gjuhen e dardanëvë.

6.

Këtë ditë se priti

Dardania kurr s’ ka më e pranuar

Bisha serbe e arriti

Mamushën më e ç’ kombëtarizuar.