Manifesti i një bote të re që nuk do të jetë më e njëjta: rezonanca e schumann në 2023 dhe roli i saj në kërcimin kuantik


Manifesti i një bote të re që nuk do të jetë më e njëjta: rezonanca e Schumann në 2023 dhe roli i saj në Kërcimin Kuantik 1

Bisedat rreth “Kërcimit Kuantik” tani në mënyrë të pashmangshme vijnë në përmendjen e “rezonancës së Schumann” – meqë është shfaqur, kjo do të thotë se bota po transformohet patjetër. Kjo vlerë përmendet kur ata duan të tregojnë se jo vetëm njerëzit po ndryshojnë – planeti Tokë po ndryshon.

Treguesit e rezonancës Schumann janë përgjegjësi e gjeofizikanëve dhe ata nuk do ta thjeshtojnë shkencën e tyre në mënyrë që ezoteristët ta kuptojnë atë më qartë. Shkencëtarët nga fusha të ndryshme komunikojnë pak me njëri-tjetrin, por më kot – të dhënat nga zyra të ndryshme, të mbivendosura mbi njëra-tjetrën, ofrojnë një pasqyrë të vërtetë: një kuptim i tablosë së përgjithshme hapet se sa të lidhur jemi me planetin ku jetojmë dhe ku do të përfundojmë në vitin 2039, kur më në fund të përfundojë Kërcimi Kuantik. Distanca shpirtërore nuk matet në milje – por, siç doli, mund të matet në Hertz, si një sasi fizike “frekuencë lëkundjeje”.

Pra, çfarë është rezonanca Schumann (e quajtur edhe “frekuenca Schumann”)?

Shtresa tjetër pas stratosferës quhet jonosferë dhe fillon afërsisht 50 km nga sipërfaqja e Tokës. Ekziston një përqendrim i lartë i elektroneve dhe joneve të lira, e gjithë kjo ndikohet nga rrezet ultravjollcë dhe kozmike nga hapësira, dhe nga graviteti dhe fusha magnetike e saj nga Toka. Mund të themi se jonosfera është guaska energjetike e Tokës, ku rrjedhat e energjisë që vijnë tek një person nga hapësira kryqëzohen me energjinë që na jep Toka.

Në një lartësi prej 55 kilometrash, në jonosferë formohet një zgavër, e cila vepron si një përcjellës valësh për valët elektromagnetike. Valët elektromagnetike që ndodhen në pjesën e poshtme të jonosferës quhen nga fizikanët “në këmbë”. Në vitin 1905, Nikola Tesla patentoi idenë e tij se Toka është një qark rezonant. Ai madje përcaktoi frekuencën e rezonancës në 6.18-30 Hz, por thjesht teorikisht – u shfaqën instrumente shumë më vonë, dhe ata treguan një amplitudë prej 7.83-32.4 Hz. Kjo do të thotë, Tesla kishte një supozim pothuajse të saktë (ose më saktë, parashikoi, duke tejkaluar komponentin teknik të shkencës me gjenialitetin e tij).

Stuhitë kanë ndikimin më të madh në jonosferë. Shkarkimet e rrufesë gjenerojnë valë elektromagnetike që bllokohen dhe përhapen nëpër jonosferë. Frekuenca e tyre është rezonanca e Schumann. E ka marrë emrin nga fizikani gjerman Winfried Otto Schumann, i cili matematikisht e parashikoi ekzistencën e tij në vitin 1952. Rrufeja dhe stuhitë magnetike, shkarkimet e energjisë në atmosferë gjatë stuhive rrisin frekuencën e Schumann-it me rreth 15%.

Rezonanca e Schumann matet vazhdimisht nga stacione në pjesë të ndryshme të globit: stacioni West Greenwich (SHBA), stacioni Hollister dhe Parkfield (SHBA), stacioni Moshiri (Japoni), stacioni Martovaya (Ukrainë), stacioni i Universitetit të Janinës (Greqi), stacioni Nagucenk. (Hungari), stacioni Mitzpe Ramon (Izrael), stacioni i Universitetit Shtetëror Tomsk (Rusi, Tomsk), stacioni Lekhta (Rusi) dhe stacionet në Polet e Jugut dhe të Veriut. Në të njëjtën kohë, të dhënat e tyre mund të ndryshojnë.

Marrëdhënia midis rezonancës Schumann dhe trurit të njeriut

Bisedat rreth Tranzicionit Global (i njohur edhe si "Kërcimi Kuantik") tani përfshijnë në mënyrë të pashmangshme përmendjen e "rezonancës Schumann" - meqenëse ajo është ngritur, kjo do të thotë se bota definitivisht po transformohet.-2

Ajo u vu re pothuajse menjëherë pasi Otto Schumann njoftoi zbulimin e tij tek kolegët e tij – ai punoi për këtë çështje në 1952-1954. Në 1954 dhe 1960, Koenig dhe kolegët e tij (König, HL; Krueger, AP; Lang, S.; Sönning, W. Efektet  biologjike të elektromagnetizmit mjedisor  ; Springer: Berlin, Gjermani, 2012.) Gjatë studimeve të tyre, ata zbuluan praninë i një modeli midis rezonancës Toka dhe jonosfera dhe aktiviteti i trurit të njeriut. Kjo ngjashmëri shtrihej në vlerat e komponentëve të fushës elektrike (mV/m) dhe fushës magnetike (pT).

Në vitin 2006, një shkencëtar nga Universiteti Shtetëror i Tomskut, Sergei Pobachenko, konfirmoi ekzistencën e ngjashmërive midis variacioneve në spektrat e Schumann dhe aktivitetit të trurit në diapazonin e frekuencës 6-16 Hz. (Pobachenko, SV; Kolesnik, AG; Borodin, AS; Kalyuzhin, VV Kontigjenca e parametrave të encefalogrameve njerëzore dhe fushave elektromagnetike të rezonancës Schumann të zbuluara në studimet e monitorimit.  Complex Syst. Biophys.  2006,  51  , 480-483).

Në vitin 2016, Neurobiologjia e Sjelljes dhe Laboratorët e Kërkimeve Biomolekulare të Universitetit Laurentian, Ontario, Kanada, publikuan artikullin “Densitete të ngjashme të fuqisë spektrale brenda rezonancës Schumann dhe një popullsi e madhe e profileve sasiore elektroencefalografike: Dëshmi mbështetëse për Kobachen”. Ky studim ofron dëshmi të mëtejshme të ngjashmërive midis aktivitetit të trurit të njeriut dhe rezonancës Schumann – përfundime të nxjerra nga vëzhgimi i modeleve të qëndrueshme spektrale të fushave elektromagnetike në të dy sistemet. Subjekteve iu dha një elektroencefalogram dhe modeli i tij u krahasua me grafikët e luhatjeve në treguesit e stacionit më të afërt me eksperimentin që mati rezonancën e Schumann-it.

Kjo është gjuha e thatë e artikujve shkencorë – por ne po flasim për misticizëm. Ezoteristët, të cilët i nxjerrin njohuritë e tyre drejtpërdrejt nga hapësira, rrallë i referohen asaj që ka zbuluar dhe publikuar komuniteti shkencor ndërkombëtar. Për më tepër, të dy palët janë skeptike ndaj njëra-tjetrës dhe, me një ton mjaft fyes, shkëmbejnë deklarata si “Nuk kupton asgjë!”. Por në rastin e hulumtimit të rezonancës Schumann, marrëdhënia midis trurit të njeriut dhe Tokës jonosferike njihet nga të dy.

Nëse ka një marrëdhënie, ajo mund të përdoret për të mirën e një personi. Në vitin 2017, disa laboratorë universitarë iranianë publikuan artikullin “Efektet e fushave elektromagnetike me frekuencë jashtëzakonisht të ulët mbi neurogjenezën dhe sjelljen njohëse në një model eksperimental të dëmtimit të hipokampalit”.

Me pak fjalë, fushat magnetike me frekuencë të ulët, në të cilat ekziston rezonanca e Schumann-it, përmirësojnë mësimin hapësinor dhe kujtesën. Ekspozimi ndaj fushave magnetike me frekuencë të ulët rrit numrin e qelizave BrdU+ dhe NeuN+ në gyrusin e dhëmbëzuar, strukturën e trurit të përfshirë në rregullimin e funksioneve të kujtesës, navigimin hapësinor dhe kontrollin e vëmendjes.

Çfarë do të thotë? Fushat magnetike me frekuencë të ulët përmirësojnë neurogjenezën, domethënë formimin e qelizave të reja të trurit. Thënia se qelizat nervore nuk rigjenerohen u bë e vjetëruar disa vite më parë – shkencëtarët tani besojnë se sistemi nervor i njeriut është i aftë të rigjenerohet.

Rezonanca e Schumann po rritet. Do të thotë se diçka po ndodh

Gjëja më befasuese në dritën e sa më sipër është se rezonanca e Schumann-it, e cila në mesataren aritmetike ka mbetur rreth 7.8 Hz që nga vitet 1970, kur filloi të matej, tani po rritet dhe shumë shpejt.

Në vitin 2023, frekuenca mesatare e Schumann-it në të gjithë jonosferën është tashmë 38 Hz.

Dhe ky është vetëm fillimi. Toka dhe të gjithë njerëzit në të tani po lëvizin nga Kali Yuga (siç e quajnë hindutë epoka e agresionit, konkurrencës, llogaritjes) në epokën e vetëdijes së hapur Satya Yuga, kur njerëzit do të bëhen më të ndërgjegjshëm, më të sjellshëm dhe marrëdhëniet do të fillojnë të bëhen. ndërtuar mbi parimet e bashkëpunimit.

Kërcimi Kuantik filloi më 21 shtator 2019 dhe do të përfundojë në 2039 – domethënë, ne kemi kaluar tashmë një pjesë të konsiderueshme të rrugës.

Nga rezultatet e studimeve laboratorike, është arritur në përfundimin se truri i njeriut e rregullon frekuencën e tij në nivelin e lëkundjeve të valëve në jonosferën e Tokës – domethënë me treguesit e rezonancës Schumann. Elektroencefalogramet e vullnetarëve pjesëmarrës në eksperimente tregojnë se niveli i lëkundjeve në tru varet fuqimisht nga emocioni që një person po përjeton aktualisht.

Sa më e lartë, më e ndritshme, më e këndshme të jetë ndjenja, aq më e lartë është rezonanca.

Toka është përpara njerëzve që jetojnë në të – ajo e bën kërcimin Kuantik pak më të shpejtë se ne, përpara nesh për të përgatitur terrenin. Në vitin 2023, frekuenca Schumann luhatet në intervalin nga 20 në 60 Hz, mesatarisht, për të qenë shumë i saktë, rezulton të jetë vetëm 38 Hz. Kjo do të thotë, Toka na sjell neve – të gjithëve – në nivelin e mirësjelljes së sinqertë, kur duam të themi “Faleminderit”. Edhe pak dhe do i afrohemi 50 Hz, kur të duash të duash.

Në një gjendje të përqendrimit më të lartë – gjatë meditimit, për shembull – truri i njeriut gjeneron valë me një frekuencë deri në 200 Hz. Prandaj, përpiluesit e përmbledhjeve të muzikës së meditimit shpesh tregojnë frekuencën e këngës. Sa më i fortë të jetë meditimi, sa më e vështirë të jetë detyra që i vendosni vetes, aq më e lartë duhet të jetë frekuenca.

Rezonanca e Schumann-it nuk është kapur ende me valët e trurit të një personi që mediton. Sepse në meditim jemi shumë më lart, më afër hyjnores, sesa “temperatura mesatare e spitalit” e njerëzimit. Dhe rezonanca e Schumann-it i drejtohet pikërisht të gjithëve, detyra e saj është të ngrejë dhe hapë ngadalë ndërgjegjen e të gjithëve për ta udhëhequr njerëzimin përmes Kërcimit Kuantik.