Nga Islanda:Manushaqe Ismailaj-Labirinti i jetës…


Labirinti i jetës…!!

Gjendur në labirintin e jetës,

Mes llavës që çdo çast shpërthen!

Llogaritur në frymarjen mbetës,

Disa kokëriza lumturie gjen!

Labirintin e jetes pershkroj,

Drita jeshile tregon shpres!

Miresin te të gjithë përçoj,

Lumturia midis nesh do mbes

S’do rend si maratonomak,

Dhe nga qielli s’do pres !

Do buzëqesh dhe kur marr pak,

Dhe përsëri dashuria do mbes!

Me fije ari thurra mirësin,

Shpirtin e ushqeva me bardhësin!

Dashurinë e pajtova me krenarin,

Dhe e lumtur fitova miqësin!

Manushaqe Ismailaj

Island