Manushaqe Ismailaj-Lojë matematikore


Lojë matematikore!

Po i futem matematikës,

Për të zgjidhur një ekuacion!

Parasysh më vjen rregulli i etikës,

Midis çdo zgjidhje të ketë një propocion!

Me dy të panjohura është ky ekuacion,

Emrat s’kan rëndesi, përdor iks e Ypsilon!

Veprimet që do kryen s’duan medaljon,

Vetëm të gjejmë zgjidhje, se si përfundon!

Gërmat me iks i shënova,

Ypsilon ishin vargjet ku shtypi tastiera!

Për shumë të dhëna unë mendova,

Dhe këto vargje s’do jenë të mjera!

Zbrita disa fjalë që jepnin mendime negative,

Me zero disa fjalë i shumëzova!

Te vargjet e poetit dominonte energji pozitive,

Ku me rregullin e treshit zgjidhjen përfundova!

Pjestova në këtë moment vetëm kohën,

Vargjet i rradhita në numra rendor!

Më tepër ky ekuacion më ngjason me lojën,

Ku bukurin e vargut me mirësi e përdor!

About Post Author