Manushaqe Ismailaj:Servili!!


Servili!!

Servili s’ka karakter,

E zeza i duket e bardh!

Po të gjithëve ju bën qeder,

Me lajka vendosin gardh!

Harrojnë se veten humbin,

Çdo gjë e bëjnë të bërë!

Me marifet të ngulin thumbin,

Më pas bëjnë bam me çdo të pabër!

Po më keq është ai që e pranon,

Që me parfumin e lajkave lyehet!

I pëlqen dhe pse si beson,

Me lajkat e tij fillon e ngjyet!

As njeri as tjetri s’fiton,

Që të dy të humbur dalin!

Servili këmishën ndryshon,

Dhe ty parfumin e lajkave të falin!