Manushaqja dhe luledelja:Elisabeta Gockaj


Manushaqja dhe Luledelja

Livadhit tej, kane çelur lulet

Ne te, e bardha Luledele

Veç Manushaqja me kokën ulur

E nise lulëzimin rreze një ferre !

I thotë asaj një Luledele

Perse s’del mike ti ne livadhe ?!

Por rri e strukur rreze kësaj ferre

Qe frymën po ta merre ngadalë !

Se fatin time e dashur mike

Nuk dua qe te ma shkruajnë njerëzit

Te me këpusin…. me pas petalet

Përtokë’ me këmbë’ nga një t’mi

About Post Author