Maria Hizma Kuci:Për ju vajza


Për ju vajza


Mos humbisni veten zvarritur mbas djemve
Kush njeh dashurinë do ju dojë pa kushte
Ai që mban në gji të njëjtën zemër
Ju mbështjell mes krahësh të celni burbuqe

Ai që ju do ju zgjat dorën burrëruar
Në të ju lë zemrën si thesar gjithësie
Në diell nder shpirtin, për ju natën rri zgjuar
Para jush vishet me brishtësi fëmije

Ai që të do s’të flet për makina dhe lluks
As portofolin sado të mbushur ta ketë
Për të ardhur tek ju, s’mendon pengesa që has
Të qëndrojë pranë jush s’do i mjaftonte një jetë

Vajza zgjidhni djemtë të shikojnë yjet dhe hënën
Në duar tju zbresin një qiell të tërë
Në sytë tuaj të shikojnë motrën dhe nënën
Respektin si të ishit ato tjua bëjnë.

Se ata bij do jenë burra të vërtetë
Që do dinë të qëndrojnë denjësisht në krah një jetë!

Maria Hizma Kuci

About Post Author