Maria Kuci:Labëria!


Labëria!

Qeleshe të bardha hidhen mbi kreshpat e tua

Prej dorës qiellore që nuse të stolisi ty

Malet rreshtuar si fëmijë të kapur përdorë

Me fustanellat me pala se ky vend quhet Labëri .

Majat e larta zgjaten si të kapin yjet

Në këmbët e tyre valët me brigjet lodrojnë

Përcjellin aromë pishe dhe ahu pyjet

Përzihet me flladin e jodin e deh kjo aromë.

Këtu zoti ka ngritur hojet e mjaltit të shpirtit

Me frymën tij të shenjtë brumin gatoi

E buzës i fali dallandyshje qumështin e gjirit

E sytë i bekoi të ishin porsi shqiponjë.

Fjalën e gdhendi me dalten e tij ëngjëllore

Që peshë tu kishte e vlerë si flori në kuvend

Shamizezat i veshi me shpirtin e bardhë si shtatore

Balli të ishin ,zonja e trime me mënd .

Ketu derdhet rakia në dasma e pritje miku

E zemra hapet e ciltër bujare flori

Këtu fjala jepet e besa është më e fortë se celiku

Se kjo tokë e bekuar quhet Labëri !

Erë trëndeline dehen livadhet e tua

Aromë dashurie e ciltër buron nga cdo gji

Ninullat këndohen edhe duke vajtuar

Se asgjë si mposhti Labet ..as luftë as stuhi

About Post Author