Maria Kuci:Mirmëngjes jetë


Mirmëngjes jetë

Mirmëngjesi ti që buzëqesh gjithçkaje

Shpirtin e mban të bukur xhevair

Mirmëngjes dhe ti që bërryla hataje

Ngul brinjeve i pari per të arrite

Mirmëngjesi ti plak i mençur pa fjalë

E kur flet çdo fjalë lëshon vetëm dritë

Mirmëngjes dhe ti që spushon si gjinkalle

E kënga shurdhon dhe të vdekurin çdo ditë

Mirmëngjesi ti që minifundin përdore

Karrire për të bërë e një vënd në pozitë

Mirmëngjesi dhe ti që me dashuri mbrojte

Nderin e respektin pa pyetur për stuhitë

Mirmëngjesi ti që shëron të sëmurët

Spitalin e konsideron si tënden shtëpi

Mirmëngjes dhe ti që ryshfeti të përvesh mënget

Të bësh një gjilpëre kujt vdekjen duke prit

Mirmëngjesi ti që të shqetëson veç leku

Jeta në lokale drogë e raki

Mirmëngjes dhe ti me zemër bujare

Ne heshtje jetën për të tjerët bën fli

Mirmëngjesi ti që nuk ndjeve kurrë mallin

Për vëndin …për familjen e për miqësinë

Mirmëngjes dhe ti që të bloi shpirtin

mallin e ben varg ,drite shpirti dashurine

.

Mirmëngjesi ti që si drita e diellit

Ngroh shpirtra njerëzish fjalëmbël si magji

Mirmengjesi dhe ti me njëmijë fytyra

Cdo ditë cjerr një maskë por kurrë stë ngeli nji…

Maria Kuci

About Post Author