Marina amerikane u përball me mbi 150 incidente të UFO-ve midis 2016 dhe 2021


Kush ose çfarë i operon dronët mister dhe për çfarë qëllimi? Kredia e imazhit: Pixabay / 12019Raportet e reja të publikuara kanë zbuluar përmasat e fenomenit dhe numrin e incidenteve që janë dokumentuar.Sipas dokumenteve të lëshuara përmes një Kërkese për Aktin e Lirisë së Informacionit (FOIA) dhe të marra nga The War Zone , ka pasur më shumë se 150 incidente të dokumentuara të përfshira UAP (ose Fenomene Ajrore të Paidentifikuara) gjatë periudhës pesëvjeçare midis 2016 dhe 2021.

Nga raportet , vetëm 35 mund të lirohen, ndërsa 116 të tjerë mbeten të klasifikuar.

Incidentet varionin nga ato që ishin dukshëm të padëmshme deri te ato tepër bindëse, ku shumë prej tyre përfshinin takime me dronët misterioz me origjinë të panjohur.

Një nga raportet më interesante detajon rastin e një tufe me dron të hasur në brigjet e Kalifornisë në vitin 2019 nga USS Paul Hamilton – një shkatërrues i klasit Arleigh Burke.

“UAS u mbyll brenda 500 yds nga PHM, duke manovruar në mënyrë të përsëritur nga prapa në fwd,” thuhet në raport. “Në orën 0330L, një UAS (Sistemi i Avionëve Pa pilot) me katër drita të bardha dhe një dritë të kuqe ndezëse fluturoi afërsisht 200 yds mbi PHM dhe manovroi nga prapa në përpara.”

“Në 0332L, një tjetër UAS fluturoi pa drita afërsisht 300-500 yds larg harkut të PHM dhe përsëri shkëlqeu harkun dhe urën me atë që dukej të ishte një prozhektues ose pajisje fotografike.”

Kishte gjithashtu katër raporte që mbulonin incidente të veçanta që ndodhën në ose afër Hong Kongut, duke përfshirë rastin e USS Chafee – një tjetër shkatërrues i klasës Arleigh Burke – i cili hasi në dy drone të paidentifikuar ndërsa lundroi në portin kryesor në vitin 2017.

“Një UAS zbarkoi në CHAFEE dhe u sigurua nga forcat e anijes”, thuhet në raport.

“UAS i dytë fluturoi larg nga afërsia e anijes.”

Saktësisht kush ose çfarë ishte përgjegjës për këto incidente – si dhe ato të mbuluara nga arkivi i gjerë i dosjeve shtesë të klasifikuara, ende të papublikuara – vazhdon të mbetet një mister total.

About Post Author