Matanë detit në mërgim!-Godo Mehmetaj


Ku më con dëshira ime?

andej nga viset e mia,

kamë një boshllëk në stomak,

sikur më ka marrë uria!

Të gjej njerzit që lash mbas’

dhe ti përqafoj me mallë

natën ta kaloj zgjuar!

e të pres diellin të dalë.

Andej në ato livadhe

kullosin kope me vuolë,

te shtroj xhaketën mbi barë,

të dëgjoj ëmbël një culë.

Të takoj shokët e moshës,

arave nga korrnim grurë

ku më cponte gjëmbi këmbën,

atje ku u bëra burrë.

Sa marrë penën që të shkruaj!

syri fillon e më qan?

ku dëgjoja këngë zogjësh,

ku kam lënë vetëm vatanë,

Edhe dora fillon dridhet!

kur shkoj në mëntë djalërin,

shikoj flokët që më renë,

matan detit në mërgim.

Do ti lë ca vargje shkruar,

të ngelen mbas si kutim,

dhe në vdeksha mos më qani,

po këndoni vargun timë.

Kushe ma heq mallin e shkretë?

ate që mundon njerinë,

dhe në gjumë vjen e të fletë!

te duket vetja jeton!..

Godo Mehmetaj