Mati Aref:Një princeshë mirditore nga krahina të prindërve !


Ja një pikturë që kam vizatuar në rininë time në Kairo të Egjiptit (1958) : Një princeshë mirditore nga krahina të prindërve !
NB :
Kjo pikturë quhet “Lavis” një teknikë e veçante : pikturë e bërë me një boje të vetme (e zezë ose sepia) të holluar me ujë në mënyrë që të ketë të gjitha nuancat e ngjyrës : këtu është bojë e zezë dhe që varion nga “e zeza e errët në gri të hapur dhe të bardhë”. Unë kam përdorur gjithë teknikat e pikturimit. Është një dhuratë e natyrës por jam i diplomuar nga Fakulteti i Arteve të Bukura / Arkitekturë : Akademia “Leonardo da Vinçi » të Kairos që bënte pjesë të Universitetit të Romës.

About Post Author