Mbaruan pushimet-Aferdita Selishtaj


Mbaruan pushimet, aq ishin,

I mblodhën çfarë patën, dhe nisën fluturimin,

I bashkuan bashkë, gëzimin e dhimbjen,

Dhe Cicërimat e tyre, me vete i muarë,

I përplasën krahët, dhe kokën pas e kthyen.

U nisën me turmën, në rrugën e gjatë,

I shoqëronte dhe dielli, me rrezet e artë,

Diellë tua bëjë zoti, nga do shkoni e veni,

Dhe për verën tjetër, folen gati e kini.

Dhe hënën sonde, s’po e shohë të dalë,

Mos vallë është mërzitur, dhe ajo si unë,

Ah moj bukuroshe, dilë të të shoh pakë,

Me atë dritën tënde, mbushëma zemrën plotë.