Mbeturinat e paidentifikuara të anijes kozmike janë vërejtur në sipërfaqen e Hënës


Orbiteri i Zbulimit Hënor i NASA-s ka kapur një imazh të një pjese misterioze të raketës në sipërfaqen hënore.

Mbeturinat, të cilat duken në formë rrethore, kanë krijuar mjaft interes në mediat sociale kohët e fundit me disa teoricienët e konspiracionit që pretendojnë se janë dëshmi e vizitave të padokumentuara në Hënë apo edhe shenja të jashtëtokësorëve inteligjentë.

Zyrtarisht, objekti në fotografi besohet të jetë një komponent nga një anije kozmike e krijuar nga njeriu, megjithatë konkretisht se cila anije kozmike dhe kush e dërgoi atë vazhdon të mbetet një mister i vërtetë.

Fillimisht mendohej se mbeturinat ishin nga një lëshim i SpaceX, megjithatë ekziston gjithashtu një shans që mund të ishte nga një anije kozmike e lëshuar nga Kina.

Sipas raportimeve, objekti ka prekur sipërfaqen hënore më 4 mars të këtij viti. NASA pohon se një analizë e vendit të përplasjes mund të ndihmojë në përcaktimin e origjinës së mbeturinave.

“Krateri i dyfishtë ishte i papritur dhe mund të tregojë se trupi i raketës kishte masa të mëdha në çdo skaj”, shkroi agjencia hapësinore.

“Në mënyrë tipike një raketë e harxhuar ka masë të përqendruar në fundin e motorit; pjesa tjetër e fazës së raketës përbëhet kryesisht nga një rezervuar bosh karburanti.”

“Meqenëse origjina e trupit të raketës mbetet e pasigurt, natyra e dyfishtë e kraterit mund të tregojë identitetin e tij.”

About Post Author