Mbi fletë të bardhë-Rajo Qoraj


..

Seç fryu një puhize e lehte nga lindja

Me solli me vete ne ketë nate pa gjumë

Aromën tende të ëmbël nga vendlindja

Dhe ma zgjoj muzën te shkruaj si di unë.

..

Fjalët me vijnë me vërshojnë si lume

Por aty nga mesi ngela, jo nga rima

Desha te them diçka qe se thashë kurrë

Dhe lotët m ‘lagën fletën m ‘dolën shkarravina.

..

Atëherë poezinë e lashë për një here tjetër

As te qaj ketë radhë deri sa lotët te mbarojnë

Mbi fletën e bardhe veç zemra seç me mbeti

Vargjet për vendlindjen I ruajta për me vone.

..

R.Qoraj- London 14-9-23