Mbjellja e mjegullës-Vladimir Bizhga


Poshtë

Zoti

i botës,

mareshali

Zhukov.

Mbi malet

Akeraune.

Në fushe

Te raketave.

Qe Zeusin

Sfidonte.

Mëmat,

qe ndernin

peizazhet,

mbi sytë

e shtëpive,

ku tenxheret

e borzilokut,

nenexhikut,

manxurase

dhe barit,

që ngjall

kukullat,

prej

lecke

te fëmijërisë,

qene

Enigmat

Dhe mitet

tona

të netëve. ..

burgosur

tek askushi,

Mali

që qan,

ne pluhurin

e kohës.

Fluturimi

i pezulluar

I shqiponjës.

Vëllezërit

Manakis,

Ne pelikulen

E memories

Dridhen..

një statujë

e madhe,

e Leninit

lundronte,

ne një maune

lumore,

Mbi trupin

E vrare

te Danubit..

Marshalli

Zhukov,

Mbi malet

Akeraune,

Me Zeusin

Votka pinte..

Fluturimi

i pezulluar

I shqiponjës,

ne pluhurin

e kohës.

ku tenxheret

e borzilokut,

nenexhikut,

manxurase

dhe barit

që ngjall

kukullat,

topat,

prej

lecke,

te fëmijërisë,

qene

Enigmat

Dhe mitet

Tona,

të netëve ..

burgosur…..

xxxxxx

HydroChloric

acid = HCl

x00x

lad bizhga@