Mbrëmë e takova fatin-Leonard Pipa


Mbrëmë e takova fatin,

Të panjohurin tim të vjetër,

Me dhëmbë e nduka fort inatin,

Gjuha m’u gris si një copë letër.

S’më përqafoi, s’më dha as dorën,

Kur më pa sytë e përmalluar,

Ashtu nxitimthi sa pa orën,

Tha për diku ishte vonuar…

E di, vazhdoi, më ke pritur,

Të jem pak ndryshe më i ngrohtë,

Po shpresat kush ti ka ujitur,

Dhe e ndjen vehten aq të fortë?!…

Ç’ti thosha unë? Flitet me fatin?!

Thjesht ula kokën si sheleg,

Më dhëmbë e bëra gjak inatin,

Me klithma qesha lart në breg.