Mbrëmje-Jashar H Selmanaj


1.

Nata po afrohet e buzëqeshur

Mendja bredhe poshtë e lartë

Biseda e ngrohtësi e ngjeshur

Mikpritja shqipe mbetet e artë.

2

Mbrëmje ti mos fli në heshtje

Ah, mëndja e ftyra të shkelqen

Zëri i gjallë më përshëndetje

Renditja e burrëris a të pelqen.

3.

Heshtja në këtë mës s’ ka vend

Bisedat e gjata më poltë gjallëri

Ah, burrat folin sikur në kunvend

Jehon bëhët fjal për ty shqipëri.

4.

Ëndërr, vendlindja në përëndim

Dhe të dardanis e duam nji grusht

Marshon jeta toka e huaj pëndim

Buzëqeshja e hareja janë në gusht.

5.

Në heshtje nuk sherohet vetë plaga

Ah, zëmërën sa e ngacmon atdheu

Për vendlindjen tonë shqelmon aga

Në dhe të huaj mungon mëmëdheu.