Mbrëmjeve në Vlorë:Fatbardha Amzaj


Mbrëmjeve në Vlorë,

mbushesh me aromë,

aromë trëndafili,

aromë deti Jon.

Mbi degë të bajames

dhe lules së blirit,

ëmbël tingëllon,

kënga e bilbilit.

Sikur je në pyll,

në një vend magjik,

oh çfarë mrekullie,

gjethet féshférijnë.

Aromë manushaqe,

aromë portokalli,

të dhuron me zemër,

I ngjan një oazi.

Për një çast të vetëm,

bie shi pranvere,

freskon butë e ëmbël

pemë e luledele.

Ajrin e pastron,

qiellin kaltéron ,

në degë të mimozës,

bletéza fluturon.

Bie peréndimi,

mbrémjeve në muzg,

tej në breg të detit,

dielli i mbylli sytë.

E hodhi mantelin,

ngjyré portokalli,

Nata hapi dyert,

deti pasqyrin.

Hijet peréndimit,

zgjatin trupin shpejt,

Ecin njésh me njerézit,

rrugës në bregdet.

Dallgët i përkundin,

varkat si fëmijë,

Vlora mes dy detesh,

oh çfarë mrekulli.