Mbreti i Shqiptarisë-JasharH.Selmanaj


(GJERGJ KASTRIOTI )

M – breti i shqiptaris Gjergj Kastrioti

B – unker dhe Kull e kombit shqiptar

R – ingjalli shqiptarin e shkelqej Hoti

E – ra tundi lisin, zhduki çdo tradhetar

T – urkun e debojë, se e ndihmojë Zoti

I – dhulli ynë krah për krah më ushtar.

I – shull i rrethuar më Luaj e Shqiponja.

Sh – qiptaris i ka sjell liri dhe bashkim

Q – ellimin Gjergji e arrit më atdhetar

I – shte populli më turq për ferkim

P – erplasje më turk kishte çdo çlirimtar

T – ehu i shpates kishte marr bekim

A – rma e Kastriotit ikon për perparimtar

R – ilindi dielli e turku merr ndeshkim

I – ku turk më bisht nder shal shqiptar

S – kenderbeu në gadishull kishte ndikim.

Gj – ergj Kastrioti vendin nga turku e çliron

E – thet e kishin marr evropen më vatikan

R – egjimi mbeti pa gojë shqipja mbizotron

Gj – ergj kastrioti ishte për turk, sikur vullkan.

K – astrioti rrufe e bubullim për shqiptarizmin

A – h. Mbreti Gjergji në luftë kurr pa u ndalura

S – ot e nderojmë dhe e vlerojmë shumë trimin

T – urku kerkon historin shqipes më i ndryshuar

R – itmi në hap politikan, sot po sjell zhgenjimin

I – doli ynë për popullin shqipëtar është i bekuar

O – ra troket, si bombë dikush e donë minimin

T – agrin e ka populli e jo politika o ju të mallkuar

I – h, ju pa kurrizor populli nuk lejon shkatrrimin.

About Post Author