Mbytja e filozofit:Pajtim Caushi


Mbytja e filozofit

Në kokën e filozofit flenë

dymijë pyetje dhe njëmijë ide

për pak të thëna

e shumë të pathëna…

Stepjet e mëdyshjet e dhimbshme

shtuan pyetjet për llambat e vëna

e pjestuan idetë për llambat e pritshme.

Kur një ditë ai guxoi të shpreh

vetëm tre dyshime dhe një ide,

iu turrën dhe e mbytën minjtë,

si në Trojë Laokontin e bijtë

për rrenën i mbytën gjarpërinjtë…

Pyetjet dhe idetë e tjera u shuan

e trasta mbeti zbrazur pa gjë…

Minjtë veshën kostume stofi,

e thanë për filozofin:

– Bën sikur flë…!

About Post Author