Më bëj fluturë:Gina Xhaferraj


Flutur o, moj bukuroshe

Merrem me vete dhe mua

Nëpër male nëpër dete

fluturojmë në mes reve

Kur era të jet tërbuar

Më mba fortë me krahët e tua

Bëmë zog a dallandyshe

Ta shikoj jetën më ndryshe.

Mjegullat me dorë ti mbledh

S’kam frikë se më zë nata

Do bëhem s’i një zgalem

Ardhur nga rrugët e gjata

Bëmë yll të ndriçojë botën

Bëmë moj si dardhë e ftua

Bëmë si pulëbardhë deti

Ku të çuditet mileti.

Po deshe bëmë dhe furtunë

Të vete krua më krua

Po u lodha nëpër rrugë

Do rri në viset e tua

Ku mban era trëndelinë

Atje ku zogjtë venë e vijnë

Bashkë me zogjtë e verës

T’i këndojmë Vlorës e zemrës.

Do bëhem njësh me valën.

Të mos kem frikë të notoj

Të bëj shoqe pulëbardhën

Të më marrë kudo të shkojë

Mbi një degë të trëndafilit

Atje dua tja marrë këngës

Ta bëjë një takim të shpejtë

Ta zbrazë krejt mallin e zemrës.