Me ç’gjuhë flet poeti?Vilson Mersinllari


———————–

Me ç’gjuhë i flet poeti njerëzisë

me gjuhën e fjalës,vargut e poezisë ?

Me ç’gjuhë i këndon poeti opinionit

Me gjuhën e zemrës,ndjenjave,emocionit ?

Mes njerëzve poetin si e gjen

me mëndje,fletore dhe penë ?

Si një poet,në jetën e përditshëme dashuron

kur vargjet që shkruan të japin emocion.?