Më duaj ,a më shaj-Valbona Kolaveri


Më duaj,

A në daç më shaj

Dhe më thuaj

Zanë jam,

Apo shtrigë,

Që të vodhi ëndrrën

Që pi në gjithë krojet

E mendimevè të tua

Në daç,

Të çmendur

Më quaj

Ëndrrën,

Ta kam marrë

Ta dish

E të përshkoj me varg

Në secilin fill dashnie

Me shpirt e qepa këngën

Dhe ëndrrës ta dërgoj

Sërish

E tash

Në daç me erën

Më ndiq

Se me gjylpëra sysh

Ëndrrash

Do të ildis

V.Kolaveri