” Më duhet të duroj ?!”Albert Hitollari


Albert Hitollari

*

Mè duhet tè duroj :

Talljen , ndrydhjen

nga kèrkèllima vrastare ,

ashtu i ndrojtur , i gjymtuar

i pèrpèlitur prej neverisè ?

Teksa kuraroja ndèrkallet

nè marramendjen e dhimbjes

e pèrkulur , e kèrrusur ,

prej shèrbesès

sè hipokrizisè ?!

*

Mè duhet tè duroj :

I pèrgjunjur , i lakmuar

prej llomotitjeve e burracakève ,

qè me fjalè tregojnè

“pèrsosjen” e mençurisè ?

Prej kèrcèllimès e gèrgèritjeve

tè poterexhinjève

e marifetxhinjève

si dhe “absolutistève “

” tè famès e mallèshtisè “?!

*

Mè duhet tè duroj :

Tarantelèt frym perènduar

tè lodhur sè vallèzuar ,

nèn brohoritjen gjith nderim

nga dordolec adhuruar ?

Qè dèfrejnè rreth durimit

me paturpèsi

prej shèrbètorève

me modesti ,

nè oaze tè lumturuar ?!