Më merr malli:Nga Fatbardha Amzaj


Nga Fatbardha Amzaj

Më merr malli

Më merr malli, më merr malli,

Dhe për gurët e sokakut,

Për shtëpitë me gurë të rëndë,

Për oborr edhe oxhakun.

Më merr malli për Kaninë,

Për k’to troje hijerénda,

Më merr malli për kalanë,

Dhe sarajet e kalldrëmta.

Më merr malli për Kaninë,

Për hyjneshën, mbretéreshën,

Si kuroré me diamante,

Yje vajzat, diej djemtë.

Më merr malli për këto lagje,

Pér oborret dhe dritaret,

Nga sodit detin e kaltër,

Valët bëhen lozonjare.

Për këto kodra bukuroshe,

Pér këto rrugë mrekulli,

Për këté peizazh të rrallë,

Ngjajnë me hënë e me stoli.

Më merr malli se jam bijë,

Se jam mbesë jam “vendalie”,

Kam një gen dhe kam një fis,

Ndaj dhe malli mé” ka hije”.