Më mungon hija jote nënë..!Eduart Veli


Oh,më mungon hija jote o nënë

Të kërkoj unë ,në netët pa Hënë..

Një fjalë e juaja ,mua më shëron.

Çdo çast,e imja zemër të kërkon !

Shpesh, me foton në mur, bisedoj

Fjala ,më ngec në grykë edhe lotoj!

Nga fotoja ,më thua të ëmbla fjalë..

Mos u mërzit të keqen nëna ,o djalë !

Më përkëdhel ti, me të ashprat duar..

Më drithëron nënë,prehëri yt i praruar..

Në prehërin tënd më zuri gjumi i rëndë

Ti si dallëndyshe ti më këndoje këngë !

Më mungon fryma jote,o nënë e gjirit..

Më mungon aroma jote,si lulja e Blirit

Më mungon hija jote,gjithë këto vjet..

Pranë teje jam,çdo çast djali im poet !

Shpesh,nënë,shtrihem në shtratin tënd.

Kur sj’am i qetë ,kur zemra më dhëmb .

Jeta është e bukur,por dhe e vështirë..

Dikur thoshje”Për ty çohem nga varri bir!

Eh moj nënë,sa më mungon Hija jote..

Më mungon ti,më e mira e kësaj bote

Nuk doja të isha mbret dhe perandor

Të ishe gjallë nënë,unë i juaji shërbëtor !

7Eduart Veli, Rajo Qoraj dhe 5 të tjerë