Më pak njerëz janë skeptikë ndaj vizitave të alienëve tani sesa në vitet 1990


A besoni se disa UFO janë me origjinë jashtëtokësore? 

Një sondazh i ri i YouGov ka treguar se më shumë njerëz tani besojnë se UFO-t mund të kenë origjinë jashtëtokësore.Sondazhi, i cili pyeti një përzgjedhje të rastësishme të popullsisë amerikane në lidhje me pikëpamjet e tyre mbi UFO-t dhe jetën jashtëtokësore, dha një pasqyrë interesante në opinionet mbi fenomenin dhe tregoi një rritje të konsiderueshme të nivelit të besimit në jetën aliene që nga vitet 1990.

Kur u pyetën “A besoni se UFO-t (Objektet Fluturuese të Paidentifikuara) janë ndoshta anije aliene ose forma jete aliene, apo se ato kanë ndonjë shpjegim natyror shkencor?” , rezultatet ishin pothuajse një barazim në tre drejtime, me 34% që thanë “alienët”, 34% thanë “nuk e di” dhe 32% thanë se UFO-t kishin një shpjegim të natyrshëm.

Kur u parashtrua e njëjta pyetje në vitin 1996, vetëm 20% thanë “alienë”, 29% thanë “nuk e di” dhe 51% besonin se kishte një shpjegim të natyrshëm.

Një tjetër sondazh i kryer në atë kohë, i cili pyeti nëse ka gjasa të kemi kontakt me alienët inteligjentë brenda 50 viteve të ardhshme, zbuloi se vetëm 4% kishin thënë “po”, ndërsa e njëjta pyetje e bërë në 2022 dha një rezultat prej 13% për “po”.

Për ata që votuan “jo”, shifra ishte ulur nga 69% në 39%.

Për sondazhin, YouGov pyeti gjithashtu njerëzit që kishin parë personalisht një UFO nëse besonin se ishte me origjinë aliene apo diçka me një shpjegim konvencional.

34% thanë se besonin se ishte alienë, ndërsa 43% mendonin se ishte një fenomen natyror.

Ndërkohë, 23% e mbetur thjesht deklaruan se nuk ishin të sigurt në një mënyrë apo në tjetrën.

About Post Author