Më pyeti një mik-Vilson Mersinllari


MË PYETI NJË MIK

————————

Më pyeti nje Mik një ditë

këta që shkruajnë vjersha poezi

si janë nga ana materiale

a kanë ndopak,ata ekonomi.??

E pashë drejt dhe ne Sy

dëgjo o mik,qe ta dish -Ti-

kanë më shumë se ekonomia

kanë ata,fjalën—PASURI-.

Dhe fjala që ta dish,është ajo

që e mban me -Nder-Njerinë

sepse ekonomia e tepërt ore -Mik-

vjen nje ditë, ta prish tëre Shtëpine.

Sepse paraja o Mik,vete dhe vjen

se kështu është ndërtuar në këtë Botë

por një fjalë të bukur dhe të ëmbël

është vështirë ta gjesh,tek ne -sot-.

Dhe Poeti sot,ai vetëm shkruan

dhe -Boja-kurrë nuk do ti thahet

se njeriut nuk i haet ore Mik mishi

por vëtem –Fjala-Njeriut i haet.

About Post Author