Më shumë amerikanë tani besojnë në UFO-t


Më shumë amerikanë tani besojnë në UFO-t, sugjerojnë sondazhet

A jemi duke u vizituar tani?

 

Zbulimet e fundit rreth UFO-ve, si dhe seanca e fundit e nënkomisionit, kanë ringjallur interesin për këtë temë.Seanca dëgjimore e javës së kaluar sigurisht që nxori në dritë disa pretendime interesante, duke përfshirë ato të David Grusch, i cili pohoi se qeveria amerikane kishte gjetur “biologjikë jo-njerëzor” në vendet e përplasjes së UFO-ve dhe kishte fshehur prova për vite me radhë.

Është vetëm një nga historitë e shumta në vitet e fundit që kanë ndihmuar për të sjellë diçka si një ringjallje të interesit për fenomenin e UFO-ve, me më shumë njerëz se kurrë tani që përfshihen dhe i bashkohen debatit.

Sipas një sondazhi të Ipsos të publikuar javën e kaluar, 42 për qind e amerikanëve tani besojnë në UFO dhe deri në 10 për qind pretendojnë se kanë qenë dëshmitarë të një të dorës së parë.

Sondazhe të tjera të kryera nga Newsweek dhe YouGov kanë treguar se besimi në këtë fenomen në fakt ishte rritur nga 20 përqind në 1996 në mbi 34 përqind në 2022. “Kjo ka qenë e madhe

për komunitetin e entuziastëve të përgjithshëm, por edhe për njerëzit që Merreni seriozisht kërkimin e UFO-ve”, tha historiani Greg Eghigian.

“Ata kanë qenë shumë të guximshëm. Ata ndihen të justifikuar nga e gjithë kjo. Dhe çdo seancë e re i bën ata edhe më të sigurt se kanë qenë në rrugën e duhur gjatë gjithë kohës.”