Më thuaj-Fatbardha Budini


Më thuaj, çfarë është poezia ?

Është era e lehtë në pishat përgjatë

detit,

dhe era në korsitë e skuqura të

pyllit,

Më thuaj çfarë është poezia?

Është kënga e valëve të Detit

dhe gjëmimi i tyre që përplasen me forcë drejtë shkëmbit.

Më thuaj, çfarë është poezia ?

Êshtë melodia e pamdërprerë e

zogjve,

dhe kënga e agimit, të mëngjeseve të një stine pranvere.

Më thuaj, çfarë është poezia ?

Është melodia e zemra e të

dashuruara,

dhe melodia e lotëve të

pashuara,

Më thuaj çfarë është poezia?

Êshtë melodia dhe këngët e gëzimeve, që kalojmë në vite,

,dhe qeshura e ëmbël e të gjithë

fëmijëve.

Le të lavdërojmë dhe të përkulemi para Zotit,

sepse Ai është lumturia, më e madhe,që shpirtin na e bekoi.

Fatbardha Budini.

Mund të jetë një imazh i 1 person, duke studiuar, harpë, shah, punime druri, kujtesë e fragmenteve, stilograf, vizore, laps dhe teksti