Me ty…Vilson Mersinllari


ME TY

———-

U ngjitëm ngadalë,përpjetë në mal

në hijen e një Lisi,u ulëm në një rrëzë

aty afër pranë nesh,në disa shkurre

bukur ja thoshte këngës,një Thëllëzë.

Me ëndje Thëllezën,ne të dy dëgjonim

ku duke u parë të dy,ne sy më sy

një moment vëmendjen,nga -Thëllëza -hoqa

po të shikoja dhe vështroja,unë vetem ty.

Në mendjen time,seç më ardhi kuturu

dhe doli menjëherë nga mendja-Gjëagjëza-

kush është më e mire më pyeti ajo këtu

ajo që ke pranë,apo është-Thëllëza-.?

Përgjigjen unë,shpejt ja dhashë

Thëllëza le të jetë e mire sa të dojë

këtë që unë,pranë vetes time kam

nga bukuria kurrë,s’do t’ja kalojë.

U çuam dhe tutje,përsëri të dy ecëm

disa shtigje të tjera,ne të dy kaluam

tek degët e dendura të një trëndafili

këngën e një -Bilbili,në atë çast dëgjuam.

Le të këndojë Bilbili,të këndojë sa të dojë

nëpër degët e dendura,të këtij trëndafili

kjo që pranë meje,në krah unë e kam

e ka zërin më të ëmbël se sa e ka-Bilbili-.

Pranë një burimi me ujë të ftohtë u ulëm

në lambirdhnin e dashurisë,të dy u futëm

na u duk sikur në thellësinë,e një -Oqeani-

ndjenjat tona,në ato momente u zhytën.