“Melodi harrese”-Arsenoi Zengo


Arsenoi Zengo

“Melodi harrese”

Rrallë herë shkoj e takoj,
Aty ku ishte pak e shikoj,
Më thoshte të vija kur nuk ish,
Me mua lozte si një fëmijë!

Rrallë herë ndodhte ta prekja,
Mbështjellë supet fërkonte heshtja,
Me bishtin e syrit mundohej të thoshte,
Edhe këtë herë të tjerat s’do ndodhte!

Dhe unë i gjori nga pas i vija
Sa herë nën buzë i pëshpërija,
Ku je, ku ishe, ku shkoi dashuria,
Më morri malli për vëndin ku rrija!

Tashmë nuk shkoj ta takoj,
Aty ku ishte më nuk e shikoj
S’më thoshte të vija se nuk ishte më
Ç’u bëra ç’u bë vallë kush di gjë?!