Mendimet i shkynë friga


Mendimet i shkyne friga

I bane cope cope

dhe i lene si zhelet ne terr

ti marr era e diku ti tret

e si kale qe jelet ja merr era

pa kalors qe ta mbaje nen fre

zhduken si rrebele e kthehen

si mjerane

mendimet t’rame nga dynjalleku

te ligshtat nazemadhe

mendimet I shkyne friga

te tremuna si fmij te uritun qajne

une I tres I hup I hjek prej vedit

I largoj si smundje

dhe ne erene e luleve lage me vese

nadjeve

çil mendjen dhe I hape deren t’bukures

diteçeleses fllad pranvere!