Mendimet në mesnatë-Xheladin Hamza


Mendimet në mesnatë

Udhëtova mbi mendimet e mia

Të thella sa deti

E të pasterta si loti

Nuk takova asnje njeri.

Me dashuri nga zemra

Ishin me shume fytyra

E me shpirt te kalbur

Nata iku .

Agu i mëngjesit më zuri

Syhapur hic pa gjumë

Mendimet shkunden

Një erë e lehtë i frynë.

E ata fluturojne njeri pas tjetrit

Porsi gjethe të verdha vjeshte

Ne shpirt një dënese e madhe

Me mundon e grythe pa meshirë

Qaj dhe vajtoj porsi nje femi

Kujt t’ia tregoj gjithe kete zjarr që kam ?