Mendja e mund zemrën-


Miqësia nuk kthehet në dashuri.

Mendoje mirë këtë o njeri.

Emrin e mer tradhëtare.

Humbet vlerat shqipëtare.

Atje ku është ngrënë buka .

E vështirë të përmbyset kupa.

Zoti mendjen të ka dhuruar.

Të jesh fisnike o e bekuar.

Familja nuk tradhëtohet.

Me shumë mund ajo ndërtohet.

Me tradhëti ajo shkatërrohet.4

Shkatërron veten babë e motra.

Shkatërron fëmijët e ndahet votra.

Shkatërron familjen me ndjenjat e veta.

Shmanget ndjenja nga femra.

Familja ka ndershmëri.

Mbanë burrë e rrit fëmi.

Ruan nderin e motrave e vllaznisë.

Edukon ndjenjën e fisnikërisë.

Familja fisnike dhe krenarë .

Në çdo derë shqipëtare.

Femra kurrë nuk mund të shqasë.

Në të kalburën dërrasë.

Të hedh këmbën me maturi

Se do lind e rrit fëmij.

Njëherë mëndja po të rrëshqiti .

Tradhëtia në kanal të vërviti.

Zhytesh, lyhesh e përlytesh.

Nuk gjen vend të përulesh.

Tradhëtia vret si plumb.

Gjith familjen ty ta humb.

Është vrasje dhe stë fal .

As me plumb as me litar.

S’ të fal zoti qan fëmija .

Tëurren gjith njerëzia.

Ndonjëherë kur zemra gabon.

Shmangia dhe largimi të shëron.

Çon në shuarjen e dashurisë gabuar.

Ruan vlerat që me mund ke ndërtuar.

Femra e fort në ndershmëri.

Shuan ndjenjat me krenari.

Ajo kurrë nuk tundohet.

Me familjen ajo krenohet.

Ruan burrin dhe fëminë

Mos ta hedhë në greminë .

Ruan veten si mbretëreshë.

E kanë zili grua ta kesh.

Autore Sheqere Sina Ozuni Albania

Lushnje