Mendova lotët mbaruan! Arben Zeqo


… Lot dhe vetem lot nje jete s’i fshij dot ,

ne te lindur e … akoma SOT !

” Burim’ ” … i kristalte qe s’mbaron ,

rrjedhur shpirtit mburon !

Te ngroh’ta lote pikojn’ buze faqe ,

syte perlotur e zemres bujare …

Ah lotet e mia qe heret … filluar .

si dete oqeane dallgeve trazuar !

Lot te Artat lot s’kane krahesuar ,

ne ditelindje dasma e njerzit larguar …!

Perse kaq lot jetes duke derdhur ,

nje ” plazme ” lind jeton … tjetri hapat hedhur .

Lot i shtrenjti lot qe pikon mbi leter ,

largoju nga Mua kerko emer … Tjeter !

Loti qe loton nates ne te zbardhur …

mallin lene larg ditet shkojne ardhur …!

Qajne baballaret e nenat shtrenjta ,

tere ” soji ” barkut … vetem loti rrjethka .

Dashurive ndahemi ç’eshte keshtu kjo Jete ,

loti mbet’ pa thare qan zemer e shkreh’te …!

Buron loti krua shpirtit rrenjet kane ,

derdhur ” tonelata ” … mos shuash ” VULLKANE ” …!

Syte qe flasin vete nje bote trazuare ,

” iso ” kane shpirtin zemren perveluare …!

Ç’far ti shkruaj lotit … s’ka te vizatuare ,

ujvare pa rreshtur derdhur kaluar … Male !

… Shkruaj vargjet hedh fletes mbi te bardhe ,

shikimi me ” tretet ” lotin ” s’mbaj te qare .

Tera nuk i thashe … lodhur dore e shkrete ,

lotet qe burojne gjer mbaron kjo JETE …!

… Mendova lotet mbaruan !

Zeqo @ ARBEN Devolli !

London