Mëngjesi i kësaj dite:Vilson Mersinllari


———————–

Mengjezi i kesaj dite,me duket shume i bukur

nga rrezet e Diellit,qe mbi Kanine sa kane dale

me duket dhe Dita sot,paska ndryshuar dhe-Lukun-

me duket vetja ne cast,sikur jam ne nje perralle.

Shikoj sythat e pemeve,qe sapo kane shperthyer

tek,tuk disa lule,kane filluar dhe te lulezojne

ky flladi i mengjezit,ato sikur i ka ngazellyer

lulet neper peme ,duken sikur po lodrojne.

Edhe lulet e Manushaqes kane celur shume bukur

nga rrezet e Diellit,e kane ngritur lart koken

nuk rrine me te mbledhura,nuk rrine me strukur

rreth e rrotull shtepise,ato zbukurojne Token.

Sepse ditet e pranveres erdhen si per here

nje Urim per te gjithe,une e kam si nga hera

shendet dhe gezime,te kemi ne Zemren tone

ne Zemerat tona pacim,ne gjithmone Pranvera.