“Mërgimi” përkthyer nga IRMA KURTI


MËRGIMI
për Stefan Cvajgun

Një udhëtar në botë
dëshiroje të ishe gjithmonë
por jo një emigrant
që u bëre i tillë,
e dyshoje qysh në fillim:
si shkrimtar.
U bëre i pastrehë;
ajo që le s’është gjë tjetër veçse
gjuha jote
dhe vetëdija,
për t’u larguar një ditë,
për t’u zhdukur përgjithnjë.

Christoph Janacs, Österreich (Linz 1955)

Përktheu në shqip: IRMA KURTI

nga „der Rede wert “, Edicioni Kelper, Graz 2018

Skulptura: Stefan Cvajg, Kapuzinerberg, Salzburg, Clemensfranz

About Post Author