Mesdheu-Luto Lamçaj


Mesdheu një det që dhimbjen e ka në thellësi-

Njeriu në përpëlitjet te dhimbshme tmerrohet

Koha ka shtruar një shtrat dhimbje ne përjetësi

Dhe Mesdhe i bukur me emër stoli trishtohet

Dallgët ulëritëse përplasen brigjeve pa fund

Gjithësia e drithëruar çfarë i shohin sytë

Shinat e kësaj jete tragjikja po i përkund

Dhe mbretëria e kohës moderne hesht gjithkund

Një kalerim i frikshëm nuk paska asnjë lloj freri

Mesdheu i tronditur ne pafundësi vuan

Ku janë mendjet e ndritura jeta te Ferri

Rrotullohet Toka Mesdheu vdekjet e mbuluan!

Sarezzo, me 10-9-2024