Mesi i nates-Ruzhdi Keraj


Mesi i nates.
Sy te eger zhbirojne terrin
ne nji qetsi t’mjegulĺt hijet zhduken
nata padit diten pse i lodhi njerzit
dhe bijne te flene kaq heret
mesi nates
qielli nji grusht lot prej nji reje t’merzitun
hjedhe
e piklojne mbi zamakun e bardhe ne ballkon
diku shkreptine , nji fmije gjumin ja trem
zani I ambel nane mundohet me e vu prap ne gjum
mesi I nates
une I msumi pa gjume zemrohem me kocat
qe m’therrin
dhe mundohem me qesh ta mund dhimjen
idhtaken..