Mësim i hershëm për sorrën-Sheqere Sina Ozuni


Fabul

Mjegulla e bardhë sapo ra në tokë.

Një sorre tëë zezë ç’i shkrepi në kokë

te vështroi pëllumbat, të bardhë sa më s’ka.

-Ah, sikur të isha dhe unë si ata!

Pëllumbat të qetë mbi çati këndonin

Ç’po thoshin bardhoshët, që paqe dhuronin?

Sorrës ziliqare një mendja i ndrin.

Futet në mullirin, buzë lumit Shkumbin.

Hap thesin e miellit brenda prapuliset,

si pëllumb i bardhë, duket se stoliset…

Mbi çati te tufa u ul butë-butë.

Nisi të krrokasë, gjoja zë pëllumbtë.

Dale-tha shqiponja, që lart rrinte rojë,

-Ç’ke bërë moj e zezë, që u shplafsh me bojë!

Edhe hapi krahët, bëri një furtunë,

erë u bë mjelli, shkoi u mbyt në lumë.

-Ç’bëre moj e zezë, s’të zbardh lumë e përrua!

Është e vjetër thënia për pendët e tua!

S’bëhet dot pëllumb, sorra asnjëherë .

Dardha nënë dardhë, vetëm mund të bjerë!

Autore :Sheqere Sina Ozuni

Data -03. 09 .2023.

të drejtat janë ligjore

Albania //