Mesnatë-Vladimir Bizhga


Vladimir Bizhga

Mesnate
Ora 11:00.
Mesnata
U vërvit
S,di se si
Dritarja
stampon
yjet,
dhe thellësinë
e qiellit,
tokitia
e pikave
te shiut.
Pas murit
shfrynë
si nje i dehur,
nëpër
rrugët
e errëta,
aroma
e trëndafilave,
lagështia
e barit
dhe
heshtja
xheloze
e natës.
Murgjit,
qe thyejn
bukën
e zezë,
“Krishti
u ngjall
nga të vdekurit .
Por une
buzët e tua
i dua,
i dëshiroi.
Heshtja
xheloze
e nates,
me thotë
kërkoi…