Mësues, të rremë!Ndue Ruçi


Mësues, të rremë!.

(… Dhe vjen koha…)

(Ripostim)

*1.

… Dhe vjen koha … që ndër njerëz,

Ku, mësimi I shëndoshe,

S’do durohet nga ky brez!.

Teksa, Zotin hedhin poshtë!.

*2.

Dhe këta, veç në përputhje,

Me dëshirat, ç’duan vetë,

Do rrethohen prej “mësuesve”

Që të gudulisin veshët!.

*3.

Nga mëngjesi, gjer në mbrëmje,

Dalin nëpër ekrane.

Me avazin e një kënge!…

Për ndikimet, planetare.

*4,

Hypin shpesh, nëpër podiume…

Dalin në televizione…

Këshillohen, në mediume…

Dhe plot zell, japin “leksione!…”

*5.

Shtihen falle dhe magji…

Dhe me yjet.. horoskop…

“Profesor” n’astrologji…

Me besim, gjoja në zot.

*6.

Hiqën, si të perendishëm.

Me mësime, të gënjeshtra!.

Por, sa të neveritshëm!.

Sipas, autorëve të hershëm.

*7.

Horiskop, çdo emision…

Në çdo media, horoskop…

Edhe djalli që heton,

Pa u ndjer, më pas… ta “ngop!…”

*8.

Sepse, Zoti, s’është aty!.

Këto gjëra, i urren!.

Zoti, dot s’i sheh me sy!.

Se, një djall, vetëm gënjen!.

*9.

Nga mësimet, me gënjeshtra,

Ngado, bota, po rënkon!…

Me magjira dhe fallxhesha,

Që, krrokasin, plot pasion!.

*10.

Hedhin helm, në mijëra njerëz!…

“Parashikuesit e yjeve…”

… Dhe vjen koha … që ky brez,

Të helmohet, me plot dhimbje!.

*11.

Të përzgjedhësh me kujdes,

Çdo mësim që merr në jetë!.

Që njeriu të mos vdesë!…

Merr mësimin e vërtetë!.

*12.

Dhe, sipas shkrimit të shenjtë,

Perendia, lajmëron!..

Do paguaj, tepër shtrenjtë!.

Çdo “mësues” që mashtron!.

***